Agrarisch administratiekantoor

AEC is hét allround kantoor voor agrarische administratie in Uden en omgeving. Wij hebben onze wortels in Brabant en begrijpen onze klanten die door het hele land zitten, agrarische ondernemers met hart voor de zaak. We staan bekend om onze pro-actieve aanpak bij alle fiscale, administratieve en financiële vraagstukken en oplossingen. Advies van ons agrarisch administratiekantoor is realistisch, gedreven door de praktijk en vooral betrouwbaar. 

Wij ontzorgen u graag met alles rondom uw boeren onderneming. Onze persoonlijke aandacht en vakinhoudelijke kwaliteit zorgen ervoor dat u met bruikbare inzichten, de rust van goed advies en een open blik naar de toekomst gericht uw vak kunt uitoefenen.

Waar kunnen we u mee helpen?

Bedrijfseconomische dienstverlening. Alles rondom bedrijfseconomische dienstverlening, zoals de complete bedrijfseconomische boekhouding agrarische sector.

Wat hoort er zoal bij een bedrijfseconomische boekhouding binnen de agrarische sector? 

Het boerenbedrijf is een prachtig vak en kent vele vormen. Van oplossingen voor de administratie melkveehouderij en de administratie akkerbouw tot aan de administratie tuinbouw, wij zijn al jaren hét administratiekantoor voor gecombineerde opgave landbouw en andere vormen van agrarische ondernemingen.

Mineralenboekhouding: het MINAS systeem is sinds 1998 verplicht gesteld voor de agrarische sector om de minerale stromen van fosfaat en stikstof op een agrarisch bedrijf in kaart kunnen brengen. 

Het MINAS-systeem kent een complex heffingenstelsel. Dit stelsel houdt in dat veehouders elk jaar worden afgerekend op het verschil tussen de aanvoer (veevoer) en de afvoer (mestproductie) van de minerale stoffen stikstof en fosfaat.

Bedrijven met een MINAS-verplichting dienen een mineralenboekhouding bij te houden. Overschrijdt het mineralenoverschot van fosfaat en stikstof de verliesnormen die per hectare zijn vastgesteld? Dan loopt uw bedrijf het risico op een heffing. Wij zorgen voor overzicht in uw boekhouding en adviseren u graag hoe u via een goede mineralenadministratie een (hoge) heffing kunt voorkomen. 

Samengevat is AEC Uden uw partner voor:

  • Administratie melkveehouderij
  • Administratie akkerbouw
  • Administratie tuinbouw
  • Administratiekantoor voor gecombineerde opgave landbouw
  • Mineralenboekhouding

Meer weten of een afspraak maken? Neem contact met ons op, AEC Uden maakt graag hét verschil voor uw onderneming!